Reconversie van een iconisch pand in Heule

Reeds 2 jaar geleden werd COBRAS opgericht. Recent zijn we verhuisd naar een iconisch pand in Heule.

Deze erfgoedwaardige textielfabriek werd in 1905 gebouwd door de familie Verhoost. Destijds bestond de fabriek uit 4 delen, waarvan het grootste deel dienst deed als weverij. Ook een blekerij, ververij en drogerij vonden een plaatsje in dit pand. Bij opstart werden hier bedlinnen, badkamerlinnen en tafellinnen gemaakt voor de White Star Line. Fun fact: hoogstwaarschijnlijk liggen er op de Titanic nog stoffen die hier werden gemaakt.

Particulieren of professionelen? COBRAS heeft een divers pakket aan projecten.

Reconversie of herbestemming is hier reeds een groot deel van geworden. Herbestemming is niet nieuw. Het wordt steeds meer de regel en is steeds minder uitzondering. Maar hoe pak je een herbestemming van een oud pand nu juist aan? Sommigen zoeken het in nieuwe verdienmodellen, slimme financiering of in ontwikkelend beheer.

Dit project is een voorbeeld en biedt een blik op wat de nieuwe toekomst van het vastgoed lijkt te gaan worden: herbestemming en herinrichting als reguliere projectontwikkeling naast de noodzakelijke nieuwbouw.

Daag ons uit!

Klaar om samen de werkplek van de toekomst te ontdekken? Vertel ons jouw ideeën of plannen. We brengen ze helemaal up-to-date en naar een hoger niveau.

Andere projecten