Een pakhuis dat aan New York doet denken | 2020

Een unieke loft met veel volume en respect voor de originele elementen

  • Woning
  • 223 m2
  • 2

De Gentse voorhaven - vlakbij Dok Noord - is een beschermd stadgezicht met heel wat geklasseerde monumenten. Er staan enkele prachtige, oude pakhuizen die aan New York doen denken. In één van die pakhuizen mochten wij een unieke loft creëren. De loft is gesitueerd op de 2e verdieping, waardoor er een heel mooi uitzicht is op de bruisende site van Dok Noord.

Opvallend is het volume aan de inkom, waar heel wat functies in verwerkt zijn. Zowel het toilet, de vestiaire, de berging en de keuken zijn op deze manier in dit blok geïntegreerd. De rest van de ruimte is volledig open, zowel in de breedte als in de hoogte. In combinatie met nieuwe kwalitatieve materialen werden de bestaande gietijzeren constructie, de bakstenen muren en de houten plankenvloer op een heel respectvolle manier behouden, waardoor dit een echte op en top herbestemming is. Het indrukwekkende eindresultaat past volledig bij het gebouw en de omgeving.

Daag ons uit!

Klaar om samen de werkplek van de toekomst te ontdekken? Vertel ons jouw ideeën of plannen. We brengen ze helemaal up-to-date en naar een hoger niveau.

Andere projecten