De stevige pijlers van onze unieke aanpak

Net zoals een slang van huid wisselt, transformeert cobras je werkplek in een betere, flexibele en toekomstgerichte versie van zichzelf. Die evolutie steunt op stevige pijlers. Als een rode draad lopen deze 5 geboden doorheen elke cobras-realisatie. Steeds een uniek resultaat, gevormd door belangrijke waardes.

Afbeelding
Stap 1

Een holistische visie

Architectuur is geen geïsoleerd gegeven. Pas als ze de dialoog aangaat met interieur, omgeving en de mensen ontstaat magie. Precies daarom benadert COBRAS elk project vanuit een bredere visie op architectuur en design. We brengen bestaande bebouwing, klimaat, mobiliteit, waterbeheer en nog veel meer in kaart. Om ze vervolgens samen te brengen in een uniek concept.

Vanaf de ontwerpfase trekt een multidisciplinair team je project. We zetten de juiste experts samen om jouw uitdagingen en de noden van je medewerkers te beantwoorden. Zo is je bedrijf helemaal klaar voor de toekomst.

text and media graphic
Afbeelding
Stap 2

Buiten de hokjes denken

Met ons collectief doorbreken we de standaard aanpak en inzichten. We herdenken concepten en maken gebruiksgerichte ontwerpen die door hun groot aanpassingsvermogen voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen. Herbestemming is geen trend, maar een evidentie. Verantwoord omgaan met bestaande ruimtes en gebouwen heruitvinden is de enige manier om het radicaal anders te doen. We overschrijden graag de grenzen, in functie van jouw resultaat.

Afbeelding
Stap 3

Voor en door werknemers

Een concept van cobras zet de werknemers centraal. De werkplek is namelijk hun tweede thuis. Om maximaal rekening te houden met hun noden en suggesties ontwerpen we voor en met hen. Je teamleden bewandelen samen met de designers de weg. Zo vatten we het DNA van je bedrijf echt en verweven het doorheen alle niveaus van de transformatie.

Onze employer branding strateeg brengt alle factoren in rekening die bijdragen aan een impactvolle werkomgeving. Alles om 1 vraag te beantwoorden: hoe creëren we een plek die de menselijke ervaring positief beïnvloedt? Een inspirerende omgeving die de werkvreugde en daarmee ook de efficiëntie boost?

Afbeelding
Stap 4

Van binnen naar buiten

Een klassieke architect ontwerpt van buiten naar binnen, cobras kijkt van binnen naar buiten. De inhoud primeert en geeft mee richting aan de vorm. Wat je bedrijf – en je mensen – nodig heeft staat voorop. Uiteraard gieten we alles vervolgens ook in aantrekkelijke en originele designs.

De esthetische kenmerken van onze ontwerpen zijn herkenbaar en toegankelijk. Maar wie er leeft en werkt zal pas echt de emotionele en functionele voordelen ontdekken. Een gebouw dat de dialoog aangaat met zijn gebruikers en de omgeving, dat is betekenisvolle architectuur.

Afbeelding
Stap 5

Co-creatie

Bij cobras geloven we hard in co-creatie. Doordacht design en architectuur vragen om een multidisciplinaire benadering. cobras collectief stelt een creatieve hub samen op maat van jouw project. Met de juiste experten rond de tafel.

Ook jij schuift trouwens mee aan. Tijdens je traject word je deel van cobras collectief. Want wie beter om de uitdagingen en noden in te schatten dan jijzelf? Samen transformeren we je bedrijf tot een doordachte werkplek die matcht met je DNA. Daarom betrekken we ook je medewerkers en je hele workflow. Voor een resultaat in perfecte harmonie.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?