Office

#03 - De Evolutie van Digitaal naar BIM: Integratie van Interieurontwerp

In de wereld van architectuur heeft de overgang van digitaal tekenen naar Building Information Modeling (BIM) een revolutionaire verandering teweeggebracht. Veel architectenbureaus zijn deze evolutie al begonnen te omarmen, maar bij COBRAS gaan we een stap verder door het luik interieur ook in deze integratie op te nemen.

Onze visie wordt treffend samengevat door onze vennoot en bestuurder, Willem Devos: “BIM tekenen zorgt niet alleen voor een efficiënter tekenparcours intern, het is ook een andere manier van ontwerpen. We bouwen als het ware door deze technologie het gebouw op voorhand digitaal.”

De implementatie van BIM stelt ons in staat om niet alleen efficiënter te werken, maar ook om nauwkeuriger en gedetailleerder te ontwerpen. Door het integreren van het interieurontwerp in ons BIM-proces, kunnen we een holistische benadering van architectuur aannemen, waarbij zowel het exterieur als het interieur naadloos op elkaar aansluiten.

Bij COBRAS hebben onze medewerkers al een grondige opleiding gekregen in ArchiCAD, een toonaangevend BIM-softwareprogramma. Onze toegewijde teamleden, met Willem Devos op kop, hebben expertise opgebouwd in het gebruik van deze geavanceerde tool om onze ontwerpen tot leven te brengen.

Als jong en creatief bureau streven we er voortdurend naar om te groeien en te innoveren. Daarom zijn we altijd op zoek naar getalenteerde mensen die geschoold zijn in ArchiCAD en die willen bijdragen aan ons dynamische team bij COBRAS. Als jij gepassioneerd bent door architectuur en gedreven wordt door creativiteit, dan verwelkomen wij jou met open armen in ons inspirerende werkomgeving.

Sluit je aan bij COBRAS en maak deel uit van onze missie om grenzen te verleggen en de toekomst van architectuur vorm te geven.